Matematik

vektorer i rummet

11. april 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, vi får give 3 vektorer: vektor a(1,2,3), vektor b(2,-1,2) og vektor c(-1,2,2) 

Jeg skal bestemme tallene s og t således vektor d = vektor: a + vektor s*b + t*c står vinkelret på både vektor b og vektor c, jeg skal også angive koordinaterne for vektor d.

Hvordan løser man denne? skal jeg bruge krydprodukt? og hvordan skal det bruges

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

To vektorer står vinkelret på hinanden, hvis deres skalarprodukt er lig med 0. Løs derfor ligningssystemet

(a + s·b + t·c) • b = 0 ,

(a + s·b + t·c) • c = 0

som et ligningssystem i s og t.


Svar #2
11. april 2013 af johannowiz (Slettet)

Nu skal det være både vektor b og c at d skal stå vinkelret på


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2013 af PeterValberg

#2

Hvilket også vil være tilfælde, hvis du løser det ligningssystem,
som Andersen11 skrev ned til dig i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor.doc

Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.