Matematik

Eksponentiel glemsomhed

12. april 2013 af NCLI (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fuldstændig glemt hvordan det nu er at man flytter eksponenter og e over på den anden side af lighedstegnet... Er der ikke nogen som lige hurtigt kan give mig en forklaring der er nem at forstå? Ligningen er:

-1274,5*e^(-0,157*x)=100


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2013 af peter lind

Gang ligningen med e-0,157*x

Ligningen har ikke nogen løsninger da venstre side er negativ og højre side er positiv


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Skal der ikke ganges med e+0,157x, hvis eksponentialleddet skal flyttes over på den anden side?

Det giver naturligvis stadig ikke nogen løsning, fordi eax > 0 for alle a og x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2013 af peter lind

#2 o. du har ret


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2013 af SuneChr

# 0

Der må være en kompleks løsning:

som en konsekvens af:


Svar #5
15. april 2013 af NCLI (Slettet)

Upsi... Mange tak for al hjælpen, men den bindestreg der kom med ved et uheld, der er slet ikke noget minus foran 1274,5. 

Nu ser min ligning sådan her ud, er det korrekt?

100/1274,5*e^(0.157)=x


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2013 af peter lind

Nej

Ligningen kan omskrives til e0,157x = 1274,5/100 Fortsæt selv der fra


Skriv et svar til: Eksponentiel glemsomhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.