Matematik

Forskrift til polynomie

12. april 2013 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme en forskrift for polynomiet. Det er en 2.gradspolynomie der har rødderne 3 og -6 og (4, -5)ligger på grafen...

Er der nogle der kan hjælpe mig med at bestemme forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Når rødderne er x = r1 og x = r2, har polynomiet forskriften

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)

Indsæt de to rødder, og benyt oplysningen om det sidste punkt til at bestemme a .


Skriv et svar til: Forskrift til polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.