Matematik

afstandsberegning

14. april 2013 af martin2402 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har fået en opgave i matematik, som jeg ikke kan finde ud af!? :-), kan i hjælpe mig..

Opgaven: "Lines hold markere et område, der har form som en retvinklet trekant. Holdet måler vinken A til 21 grader og længden af linjestykket AC til 334 meter.

Line siger: "Jeg har beregnet afstanden mellem B og C til ca. 128 meter.

Vis, at Lines beregning af afstanden mellem B og C er rigitg.., men hvordan gør jeg det.., håber i kan hjælpe mig

 

mvh Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af Lone110 (Slettet)

Arealet af trekanten er 1/2 *AC*CB

32000=1/2*334*CB

isoler CB


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af peter lind

Jeg går ud fra at det er vinkel C der er ret. Brug at tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hosliggende katete


Svar #3
14. april 2013 af martin2402 (Slettet)

Tak!!!! :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#1 Hvor har du 32000 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg er ret sikker på, at min udregning er forkert. Hvad er der gået galt?

Find hosliggende katete:

Vinkel A og Modstående katete er kendt

tan<21=x/334

x=tan<21*334

 

 


Skriv et svar til: afstandsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.