Matematik

Tangent til differentialligning

14. april 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau
En differentialligning er givet ved: dy/dx =1- y

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet P(0, 5) for den partikulære løsning, der går gennem P.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af peter lind

Det er meningsløst at tale om tangenten til en differentialligning

Indsæt punktes koordinater i differentilaligningen. Det giver dy/dx = hældningen af tangenten i punktet


Svar #2
15. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Men hvad gør jeg med x kordinaten? X indgår ikke i ligningen..

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2013 af mathon

a)
        dy/dx = 1 - 5 = -4

tangentligning i (0,5)

                                       y = -4 • (x - 0) + 5
                             


Svar #4
15. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Nå sådan :) ok tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Tangent til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.