Matematik

Andengradspolynomium

16. april 2013 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har fået en matematik opgave som jeg sidder lidt fast i, og kunne godt bruge lidt hjælp!

Opgave lyder på:

Grafen for en eksponentiel funktion f går gennem punkterne (2,6) og (9,4).

a) Bestem ved beregning en forskrift for f.

b) Bestem halveringskonstanten for f-

Opgave a ved jeg egentlig godt hvilket formler jeg skal bruge for at beregne det, men kan alligevel ikke lige få det til at passe, ville være super hvis jeg lige kunne få lidt hjælp!! :) :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af mathon

 

                                       y2/y1 = aΔx

                                       4/6 = a9-2

                                       a = (2/3)1/7


                                                    b = y1 / ax1

                                       b = 6 / a2
 

    helt ude af trit med overskriften
 


Svar #2
16. april 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Jeg har lige vedhæftet et dokument med to formler som jeg kan se i mine noter man skal bruge til opg. 4, men kan ikke få den til at gå op? :)

Vedhæftet fil:Opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2013 af lvr34 (Slettet)

en eksponentiel funktion går gennem punkterne (2, 6) og (9, 4). funktionsforskriften bestemmes da ved

    a = (x2 - x1)√(y2 / y1)

    b = y1 / ax1

 

                                 benyt, at punkterne gives ved (x1, y1) og (x2, y2), hvorfra du blot indsætter tallene,
                                 f.eks. er y1 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2013 af lvr34 (Slettet)

halveringskonstaten

 

 

             T1/2 = log(0,5) / log(a)


Svar #5
16. april 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Tak for svaret! Det var en stor hjælp :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.