Matematik

Hjælp

16. april 2013 af sofieb123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med et spørgsmål som jeg ikke kan svare på. Er der nogen der kan løse dette for mig?

 

"Et beløb ønskes ved halvårlig rentetilskrivning forrøget fra 8500 kr. til 12000 kr. på 3 år. Hvad er den halvårlige rentefod?"

 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug den sædvanlige renteformel

Her skal du isolere (1+r) og dermed r

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2013 af mathon

 

                 12000 = 8500 • (1 + r)6

                 (1 + r)6 = (24/17)

                 1 + r = (24/17)1/6

                  r = (24/17)1/6 - 1


Svar #3
16. april 2013 af sofieb123 (Slettet)

1000 tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.