Matematik

Annuitetsformel

19. april 2013 af annajoannanhupham (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen,

Jeg vil være taknemlig, hvis I kan hjælpe med at isolere n i nedenstående formel for mig. Vil helst forstå, hvordan man kommer frem til formlen, hvor n er isoleret.

På forhånd tak :)

 

God weekend

 

 

y=G*r/?1-(1+r)?^(-n)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af mette48 (Slettet)

skriv lige udtrykket uden ? og sæt parentes om hele nævneren i brøken


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2013 af peter lind

Skriv dog ordentlig. Hvis jeg ikke havde kendt formlen, vil jeg ikke ane hvad den gik ud på.

Divider ligningen med y

Gang ligningen med 1-(1+r)-n

Fly 1 over på højre side

Gang ligningen med -1 eller om du vil skift fortegn på begge sider af lighedstegnet

Tag logsaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Dit udgangspunkt er: y = G r / [1 - (1+r)-n]

Gang igennem med [1 - (1+r)-n]:

y [1 - (1+r)-n] = G r

 

Del med y (≠ 0): 

1 - (1+r)-n = G r / y

 

Flyt rundt på (1+r)-n og højresiden:

(1+r)-n = 1   -   G r / y

 

Tag den naturlige logaritme på begge sider:

-n ln(1+r) = ln(1 - Gr/y)

 

Del med ln(1+r) og gang igennem med -1:

n = - ln(1 - Gr/y)/ln(1+r)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Gældsformlen:

G = y/r * (1-(1+r)^-n) .......... gang med r og dividér med  (1-(1+r)^-n)

G * r / (1-(1+r)^-n) = y

:-)


Skriv et svar til: Annuitetsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.