Matematik

Definitionensmængden.

20. april 2013 af dittekat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en matematik aflevering og skal finde definitionsmængden ved forskellige funktioner. 
Jeg er bare ikke tvivl om det jeg har gjort er rigtigt. 
 

Jeg har følgende funktioner: 

f_1 (x)= -x ;
f_2 (x)= x+3 ;
f_3 (x)=3x-2;

Og jeg har bestemt deres Dm til at være: 

Dm(f)∈R

f_1 (x)= -x ; ]- ∞ ;0] 

f_2 (x)= x+3 ; [3 ; + ∞[


f_3 (x)= 3x-2 ; [-2 ; + ∞[ 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af JonasMcc (Slettet)

Ja du har ret i at Dm(f) ∈ R. Jeg forstår dog ikke, hvad du mener med f_1(x) = -x ; ] -infty ; 0]? Du har jo helt korrekt skrevet, at definitionsmængden for de tre funktioner er alle reelle tal.

Mvh. Jonas :)


Svar #2
20. april 2013 af dittekat (Slettet)

Så svaret er bare at Dm(f) er alle reelle tal? Jeg behøves ikke at have intervallet med? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2013 af JonasMcc (Slettet)

Lige præcis. Du kan jo indsætte alle reelle tal i funktionerne og ikke kun tal fra -infty til 0, hvis vi ser på den første funktion. f_1(2) = -2 giver jo fin mening. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2013 af SuneChr

De er alle lineære funktioner uden restriktioner i definitionsmængden.

Derfor har de alle definitionsmængden  R  mængden af reelle tal.

Det kan også skrives


Skriv et svar til: Definitionensmængden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.