Matematik

Mat aflevering :(

20. april 2013 af Netcity (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej herunder kan du se hvordan jeg tror de her opgaver (vedhæftet fil) skal løses: 

 

Opgave. 1

a) y = 168000 * 15-2= 746,66

b)

Indsætter +2: 3000 = 168000 * x-2+2

Kan ikke huske hvorfor jeg tog kvadratroden af 3000. :( eftersom 2 blev fjernet.

 Kvadratroden af 3000 = 168000 = 168000 * x

Kvadratroden af 168000 / 3000 = x

kvadratroden af 56 = x

7,48 = x.

 

Opgave 2.

Bruger formlen : Kn = K0 * (1+r)n

Dvs. 17000 = 37 * (1*r)47

Kan ikke komme videre derfra ... 

Opgave 3. 

a = log(64/4) / log(8/2) = 2

b = 4/22= 1

I opgave 4 er jeg lost. Vær sød at hjælpe! 

Vedhæftet fil: Aflevering4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. drejer sig om at tætheden y af visse grantræer kan beskrives som funktion af træerenes højde x ved modellen

y = 168000 · x-2

I a) skal man beregne tætheden, når x = 15 . Dit resultat er korrekt.

I b) skal man bestemme træhøjden x , nr tætheden (y) er lig med 3000, dvs løse ligningen

168000 ·x-2 = 3000 .

Dit resultat ser rigtigt ud, men din forklaring skal forbedres.

Opg 2. Skriv dine mellemregninger korrekt. Du laver + om til * inde i parentesen, og du laver 170000 om til 17000. Løs ligningen

37 · (1+r)47 = 170000 .

Benyt logaritmer.

Opg 4. Lav regression på tabellens data.


Svar #2
21. april 2013 af Netcity (Slettet)

#1

b) skal man bestemme træhøjden x , nr tætheden (y) er lig med 3000, dvs løse ligningen

168000 ·x-2 = 3000 

Benytter potens regel: 168000*1/x2= 3000

Reducere: 168000/x2 = 3000

Ganger med x2: lx2 * 168000 / x2= 3000 * x2

Reducere: 168000 = 3000 * x2

Dividere med 3000: 168000/3000 = 3000/3000 * x2

Reducere: 56 = x2

Kvadrat roden af 56 = kvadratroden af x2

7,48 = x

Dit resultat ser rigtigt ud, men din forklaring skal forbedres.

Opg 2. Skriv dine mellemregninger korrekt. Du laver + om til * inde i parentesen, og du laver 170000 om til 17000. Løs ligningen

37 · (1+r)47 = 170000 . Kan ikke løse ligning har fået det til at være: Log(r) = 12,8 - og kan ikke komme videre.

Benyt logaritmer.

Opg 4. Lav regression på tabellens data. - Eksponentiel eller potensiel??

 


Svar #3
21. april 2013 af Netcity (Slettet)

Jeg har løst opgave opgave 2.

37 · (1+r)47 = 170000

Dividere med 37: (1+r)47= 170000/37

Uddrager den 47. rod: 1+r = 47 rod af 4594,59

Minuser med 1: r = 1,196520 - 1

r = 0,196520 * 100

Værdien af en dåse vokser med 19,65 %

Jeg gav ikke op, ;D yay!

 

 


Skriv et svar til: Mat aflevering :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.