Kemi

Termodynamik

21. april 2013 af peter09 (Slettet)

 

Vi har følgende ligevægt:

(Z)-2-buten --> (E)-2-buten

                    <--


Jeg har tidligere beregnet ligevætgskonstaten ved 97C til 2,32.

Spørgsmålet lyder så:

Beholderen opvarmes til en højrere temperatur, og der indstiller sig en ny ligevægt mellem de to isomere stoffer. I dette tilfælde indeholder beholderen 55% (Z)-2-buten.

Beregn den nye temperatur?

EN ny ligevægt beregnes til

0,81818=K

jeg ved bare ikke hvilken formel jeg skal bruge til at beregne temperaturen om det er:

DG=-RT*lnK   eller G=H-T*S


Svar #1
21. april 2013 af peter09 (Slettet)

hjææællppp 


Svar #2
21. april 2013 af peter09 (Slettet)

c'mon ! jeg er simplethen på bar bund.... 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2013 af Deada (Slettet)

Delta(G)(standard) er lige med hinanden. Derfor fjernes de fra de to formler, du har skrevet op, og du kan sætte dem lig med hinanden:

 

-(R * T * ln(K)) = Delta(H)(standard) - T * Delta(S)(standard)

 

Når du har fundet Delta(H)(standard) og Delta(S)(standard) for reaktionen ved hjælp af databogen fysik/kemi, kan du isolere temperaturen T og finde resultatet.

 

Håber det kunne bruges :-)


Svar #4
21. april 2013 af peter09 (Slettet)

TAKKKK !!!


Svar #5
21. april 2013 af peter09 (Slettet)

kan 700 Kelvin passe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2013 af Deada (Slettet)

Det kan meget vel passe :-)


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.