Matematik

Reduktion

22. april 2013 af aidasharzad (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducer følgende udtryk: 

 

x3y2(x-y)2*x-2/xy2(x-y)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2013 af Spontaneous-123 (Slettet)

x^3y^2(x-y)^2x^-2/(xy^2(x-y))=xy^2(x-y)^2/(xy^2(x-y)=(x-y)^2/(x-y)=x-y


Svar #2
22. april 2013 af aidasharzad (Slettet)

Tak for hjælpen! 

 

Kan du også hjælpe mig med denne opgave: 

(2a)3*1/a-2*1/a 

 

Jeg har fået den til: (2a)3*1/a-2*1/a = 8a3*0.5/a2*1/a = 4a*1/a = 4 

 

Er lidt i tvivl om det er rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke rigtigt, for (1/a-2) = a2 , ikke 0,5/a2 .

(2a)3 · 1/a-2 · 1/a = 23 · a3 · a2 · a-1 = 8·a4


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2013 af Krabasken (Slettet)

:-/

Det er ikke rigtigt

Husk at bruge parenreser - fx. om nævneren i første opgave) !


Svar #5
22. april 2013 af aidasharzad (Slettet)

Arh det er også fordi, jeg har lavet en taste fejl. Den hedder: (2a)3*0.5a-2*1/a 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- Du skulle gerne ende på et tal mellem 3 og 5 . . .   ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er dit resultat i #2 korrekt.


Svar #8
22. april 2013 af aidasharzad (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, og det er jo det, der står i #7.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 8

-og # 6


Svar #11
22. april 2013 af aidasharzad (Slettet)

Jeg har lige en sidste opgave, der er utrolig uoverskuelig! 

 

2(2a+3b)2-(2a+6b)-4a = 4a2+6b2+24ab-2a-6b-4a

hedder den så: 2a+6b+24ab


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug kvadratsætningen på den første parentes inden du ganger med 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Benyt en kvadratsætning til at regne det første led, hæv minusparentesen, og træk sammen.

Dit forslag til højre er ikke korrekt.


Svar #14
22. april 2013 af aidasharzad (Slettet)

Således: 2*(2a^2+3b^2+6ab)-(2a+6b)-4a ? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. april 2013 af Krabasken (Slettet)

2(2a+3b)^2-(2a+6b)-4a =

2(4a^2+12ab+9b^2)-2a-6b-4a =

?


Svar #16
22. april 2013 af aidasharzad (Slettet)

8a^2+18b^2+12ab-2a-6b-4a  =

8a^2+18b^2+12ab-6a-6b  = 

8a^2+18b^2+12ab-12ab =

8a^2+18b^2

 

er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. april 2013 af Krabasken (Slettet)

De 12ab skal vel osse ganges med 2 ;-)

Iøvrigt gar det galt i din tredje linje . . .


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du kan ikke lægge 6a sammen med 6b og kalde det 12ab; det er en hjemmestrikket regneregel, der er forkert.


Svar #19
22. april 2013 af aidasharzad (Slettet)

8a^2+18b^2+24ab-6a-6b  = ?
 

 kan ikke helt finde ud af, hvordan den skal forkortes yderligere :( 


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

-6a -6b er altså ikke lig med -12ab. Genlæs #18.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.