Matematik

Hjælp please :)

23. april 2013 af 787 (Slettet)

Hej ,

Jeg skal regne opgave a , b , og c . Jeg har lavet opgave a , men jeg er ikke sikker på at jeg har lavet den rigtigt. vil I hjælp mig med at løse dem.

Jeg har fået at skalarpunkt = 105 er det rigtigt ???

opgave b + c dem kan overhovedet ikke lave :(

 

tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af peter lind

Find vektorenes koordinater. Det kan du bruge til alle spørgsmål. I b) er det så en simpel vektoraddition. I c skal du vælge t så x koordinaten er 0


Svar #2
23. april 2013 af 787 (Slettet)

Jeg forstår ikke noget :( hvad mener du altså hvordan skal jeg finde vektorenes koordinater ? b ? c ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af peter lind

En vektor v med retningsvinklen u har koordinaterne |v|(cos(u), sin(u))


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2013 af Stats

formlen

og da burde du gerne få -3.62 som dit prikprodukt

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
23. april 2013 af 787 (Slettet)

Mange tak @ Smatty + Peter lind , men hvad med opgave b , hvordan skal jeg bestemme længden og jeg har dem ikke som en brøk ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2013 af Stats

addition mellem vektorkoordinater og derefter pytagoras

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. april 2013 af Stats

Pytagoras:

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
23. april 2013 af 787 (Slettet)

Jeg har de her formlene , men problemet er at i opgaven som du kan se , Vektoren a + b de står ikke som en brøk

a=4,0

b =  3,5

hvad skal jeg gør for at have dem at a og b står som en brøk så kan jeg bruge de her formler og regner det :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2013 af Stats

OK... Formlen i #4.

Arg betyder argument, som er vinklen. eksempelvis er arg(b)=140

|b| betyder længden af vektor b, som her er 3.5

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. april 2013 af Stats

Nu burde du kunne regne prikproduktet ud, samt længden som beskrevet i #7

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #11
23. april 2013 af 787 (Slettet)

100000000000000000 tak Vil du forklare til mig  Svar #7 please :)) , jeg samligne faktisk din resultater med min  , men ind til nu kan jeg godt se at jeg har regnet forkert  :/


Brugbart svar (1)

Svar #12
23. april 2013 af Stats

Ja da..

Nu er denne konstrueret.

Vi finder længden ved hjælp af pytagoras:

Du finder vinklen ved formlen:

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #13
23. april 2013 af 787 (Slettet)

Mange Mange tak :):)


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Der har sneget sig en tastefejl ind i x-koordinaten for vektor a, som går igen i beregningerne. Derfor er resultatet for |a+b| ikke korrekt.

|a+b|2 = |a|2 + |b|2 + 2·(ab) = |a|2 + |b|2 +2|a|·|b|·cos(v(a,b))     (cosinusrelationen)

            = 42 + 3,52 + 2·4·3,5·cos(105º) , hvoraf

|a+b| = 4,583 .

For at finde vinklen for vektoren a+b er det ikke i almindelighed tilstrækkeligt at beregne tan-1(y/x). Man skal benytte både

cos(θ) = x / r     og     sin(θ) = y / r .


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. april 2013 af Stats

#12

Ok. har set at der er en tastefejl, men af hvilke årsager er det ikke tilstrækkeligt?. :)
Hvorfor er det ikke nok med tan-1(y/x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #16
24. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Funktionen tan() er periodisk med perioden π, og tan-1(y/x) giver derfor ikke retningsvinklen inden for [0;2π[ .


Svar #17
24. april 2013 af 787 (Slettet)

Mange tak for hjælp , men ingen af jer har sagt til mig om hvordan jeg kan regne opgave e :((

 

taaak ^_^


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. april 2013 af peter lind

Hvad er opgave e ?. I det vedlagte er der kun spørgsmålene a, b og c


Svar #19
24. april 2013 af 787 (Slettet)

O0o0o0o0h myyyyyyyy God , nu bliver jeg forvirret til hvilken opgave er svaret  #12 + #7+ #4 + #9 :'( :'( :'(  ?????????????????????????????????? ER det til opave a eller b eller e pleeeeeeeeeeeease fortal mig


Svar #20
24. april 2013 af 787 (Slettet)

jeg mener c soooorrry


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.