Matematik

Andengradspolynomie

24. april 2013 af mira4100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen. 

Sidder med denne opgave: "Produktet af to på hinanden følgende tal er 1122. Bestem de to tal." Men hvordan i alverden gør jeg det? 

Jeg ved godt, at ligningen kommer til at se sådan ud: x·x+1=1122, men hvordan kommer jeg videre herfra? :/

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

Det er ikke rigtigt. Det betyder at x*(x+1) = 1122. Gang ind i parentesen og træk de 1122 over på venstre side. Det giver en andengradsligning, som du kan løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2013 af SuneChr

x·(x + 1) = 1122

x2 + x - 1122 = 0


Svar #3
24. april 2013 af mira4100 (Slettet)

Når jeg så har x2 + x - 1122 = 0, hvordan kommer jeg så videre? 

Jeg ved at resultatet skal give 33 og 34. Men jeg har ingen idé om hvordan jeg finder frem til det. Er virkelig forvirret. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2013 af SuneChr


Svar #5
24. april 2013 af mira4100 (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.