Matematik

Differentialligninger

25. april 2013 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)
Jeg skal i min aflevering løse ligningen neden under ved hjælp af  sætning 4.

y'+5x^(2)*y+((5)/(2))*x*y=2x^(2)+x

Sætning 4 y'+g(x)*y=h(x)eller f'(x)+g(x)*f(x)=h(x),

f(x)=e^(−g(x))*(∫(e^(g(x)*h(x))dx).

Jeg har fundet frem til at funtionen så bliver:

f(x)=e^(-(5/2)*x)*(∫(e(5/(2)*x)*(2x^(2)+x)dx)

Nu mangler jeg at integrere den, det ville være en stor hjælp hvis i kunne hjælpe mig :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af peter lind

Der er noget galt i din opgavebeskrivelse.   I differentilligningen har du 2 led 5x2*y og 5*x*y/2 g(x) skulle så indeholde både et led med x2 og med x. .

Din løsningsformel er forkert. Du skal erstatte g(x) med en stamfunktion til g(x)

Hvis du stadig skal integrer en funktion af den angivne form skal du bruge partiel integreation. Integrere eksponentialfunktionen differentiere polynomiet


Svar #2
25. april 2013 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

diffentialligningen er rigtig nok

Kan godt se det med stamfunktionen.

 


Svar #3
25. april 2013 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

intet, fandt ud af at du havde ret. Men jeg kan jo ikke integrere y 

fra g(x) til G(x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2013 af peter lind

#3   ???

 


Svar #5
25. april 2013 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

hvordan integrere jeg y  når jeg skal have g(x) til en G(x)


Svar #6
25. april 2013 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

Jeg får stamkfunktionen til g(x) til at være G(x)=((5*x^(3)*y)/(3))+((5*x^(2))/(4))


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Differentialligningen er

y' + (5x2 + (5/2)x)·y = 2x2 + x .

Her er g(x) = 5x2 + (5/2)x , og dermed G(x) = ∫ g(x) dx = ∫ (5x2 + (5/2)x) dx = ...

Der skal ikke være noget med y i stamfunktionen for g(x) .

Prøv at skrive det mere overskueligt, uden alle de overflødige parenteser.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.