Matematik

Opstil matematisk udtryk

25. april 2013 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave, der lyder:

"Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der pr. år forsvinder 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004."

Opgave a) har jeg allerede regnet ud, men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg laver opgave b)
Nogle, der evt. kan hjælpe mig?

a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.

Jeg starter med at regne ud, hvor mange gram der er tilbage efter 1 år

7/100*2.45 = 0.1715
7-0.1715 = 6.8285

Derefter kan jeg regne ud, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år:
6.8285/100*2.45 = 0.1672982500

6.8285-0.1672982500= 6.66 g

b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.
c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af peter lind

Brug renteformlen K=K0(1+r)n


Svar #2
25. april 2013 af SofiaLassen (Slettet)

Men K = kapital
Skal jeg lade det stå sådan?
Altså K=K0(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2013 af 123434 (Slettet)

renteformlen kan bruges til mere end kapital. Men, det er lidt forvirrende. Engang blev jeg også lidt forvirret over, at renteformlen blev brugt til en opgave om øl på Roskilde Festivalen.

Jeg får den til:

K=7(1+0,0245)^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2013 af peter lind

#3 stoffet aftager så du har en fortegnsfejl. Desuden bedes der om en generel formel ikke blot for n=2


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2013 af mette48 (Slettet)

#4 se #1 fejlen stammer måske herfra


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2013 af 123434 (Slettet)

K=7(1-0,0245)^2


Skriv et svar til: Opstil matematisk udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.