Matematik

Binomialregning

26. april 2013 af Chris487 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Mit spørgsmål lyder:
Hvad er sandsynligheden for at mindre end 3 svin får sygdommen i denne besætning?

Når følgende er oplyst:
En svineejer har 5 svin. Risikoen hos det enkelte svin for sygdommen Ã?genza er 10%. 
Ville være dejlig med lidt hjælp! Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p=0,1 n=5.  Du kan enten slå sandsynligheden op i et CAS værktøj, statistikprogram, et regneark eller lignende  eller du kan slå op i din bog eller formelsamling og regne de enkelte sandsynligheder ud


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

n=5

p= 0.10

Sandsynlighed for at der er netop k syge:  P(x=k) = b(n,k)*pk * (1-p)n-k

Dvs. at du skal indsætte hhv. k=0, k=1, og k=2 i viste formel og tage summen af de tre.


Svar #3
26. april 2013 af Chris487 (Slettet)

Mange tak.
Når der så står "sandsynligheden for mindst 4 svin får sygdommen..." 
Skal jeg så indsætte k=4, k=5 og tage summen af det? 
Eller kun k=5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2013 af peter lind

Både 4 og 5


Skriv et svar til: Binomialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.