Matematik

Polynomier

26. april 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan I hjælpe mig med at løse polynomier på mapple?? Jeg har førsøgt, men uden hjælp (ved hæftet).

Det jeg har gjordt er at pstiller 5 ligninger med 5 ubekendte ved hjælp af x- og y-værdierne fra punkterne.

Mine punkter var: (0,7) , (5,11) , (10,9) ,  (15,5) , (20, 6,7).

Mine ligninger ufra punkterne:
7 = a4*04+a3*03+a2*02+a1*0+a0

11 = a[4]*54+a[3]*53+a[2]*52+5*a[1]+a[0]

9 = a[4]*104+a[3]*103+a[2]*102+10*a[1]+a[0]

15 = a[4]*54+a[3]*53+a[2]*52+5*a[1]+a[0]


20 = a[4]*6,74 + a[3]*6,73 + a[2]*6,72 + a[1]*6,7 + a[0]


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression med et polynomium af grad 4. Det gøres let i Excel ved at indtaste en tabel med (x,y)-værdierne.

y = (37/150000)·x4 -(31/15000)·x3 +(793/6000)·x2 +(889/600)·x +7


Svar #2
26. april 2013 af inddd (Slettet)

#1


Lav regression med et polynomium af grad 4. Det gøres let i Excel ved at indtaste en tabel med (x,y)-værdierne.

y = (37/150000)·x4 -(31/15000)·x3 +(793/6000)·x2 +(889/600)·x +7

 

Mange gange tak, fordi du vil hjælpe

-men hvad er en regression helt præcist?

-Hvor får du (37/150000), (31/15000) o.s.v. fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

En regression er en analyse, der bestemmer koefficienterne i et funktionsudtryk, der bedst passer til et forelagt datasæt af sammenhørende (x,y)-værdier. Når man laver regression med et polynomium af grad n til et sæt af n+1 sammenhørende værdier, får man netop bestemt det polynomium, der går gennem alle punkterne.

Koefficienterne er resultatet af regressionen.

Her bestemmer man koefficienterne i polynomiet

f(x) = ax4 + bx3 + cx2 + dx +e


Svar #4
27. april 2013 af inddd (Slettet)

#3


#2

Koefficienterne er resultatet af regressionen.

Her bestemmer man koefficienterne i polynomiet

f(x) = ax4 + bx3 + cx2 + dx +e

-men er

" 7 = a4*04+a3*03+a2*02+a1*0+a0

11 = a[4]*54+a[3]*53+a[2]*52+5*a[1]+a[0]

9 = a[4]*104+a[3]*103+a[2]*102+10*a[1]+a[0]

15 = a[4]*54+a[3]*53+a[2]*52+5*a[1]+a[0]


20 = a[4]*6,74 + a[3]*6,73 + a[2]*6,72 + a[1]*6,7 + a[0] "

ikke koefficienterne i polynomierne.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2013 af samsamsamsam (Slettet)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se din anden tråd. Du laver regression med et polynomium af grad 3 i stedet for grad 4.


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.