Matematik

fjerdegradspolynomium og et tredjegradspolynomium

26. april 2013 af Lovel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har nu siddet en time, uden at komme videre fra disse 2 opgaver. Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse dem. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

A) Løs ligningerne p(x) = 0  og  q(x) = 0 ved at benytte et CAS-værktøj. Polynomierne er normerede, og man har da, for eksempel, at

p(x) = (x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)

hvor r1, r2, r3, r4 er de fire rødder i p(x).

B) Find skæringspunkternes x-koordinater ved at løse ligningen p(x) = q(x).


Svar #2
26. april 2013 af Lovel (Slettet)

Kan du ikke uddybe det ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i svaret? Hvad skal du have uddybet? Polynomierne er

p(x) = x4 -(36/5)x3 -(721/25)x2 +(192/25)x + (36/5)

og

 q(x) = x3 +3x2 -(9/25)x -(27/25)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man finder her

p(x) = (x-10)·(x -(3/5))·(x+3)·(x +(2/5)) , og

q(x) = (x+3)·(x -(3/5))·(x +(3/5))


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse til overblik

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2013 af Krabasken (Slettet)

UPS! -

Der manglede lige den sidste rod ude til højre . . .

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Det kan man så kalde rodbehandling med efterfølgende plombering.

Fortsat god aften.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 7

Præcis!

Værs'go' og skyl!

;-)


Skriv et svar til: fjerdegradspolynomium og et tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.