Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

regnskabsklasser

29. april 2013 af pmoss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan forklare mig noget om regnskabs klasser? jeg skal i en vø opgave fortælle hvilken regnskabsklasse en virksomhed er i 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Daalady (Slettet)

Klasse A
Under klasse A finder man de helt små virksomheder. Dette er personlige virksomheder - uanset størrelse, interessentskaber, samt virksomheder med begrænset ansvar, der er omfattet af lov om visse erhvervsdrivende virksomheder.
For at være placeret i klasse A, skal virksomheden opfylde følgende størrelseskrav: Balancesum ≤ DKK 7 mio., nettoomsætning ≤ DKK 14 mio. og antal ansatte ≤ 10.

Klasse B
De virksomheder der er placeret i klasse B, omfatter virksomheder med begrænset hæftelse, som fx anpartsselskaber (ApS), aktieselskaber (A/S), erhvervsdrivende fonde, virksomheder med begrænset ansvar, der er omfattet af lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, som opfylder følgende størrelseskrav: Balancesum ≤ DKK 36 mio., nettoomsætning ≤ DKK 72 mio., antal ansatte ≤ 50.
Klasse C
I klasse C ligger alle de virksomheder som ikke er omfattet af klasse A og B, og som ikke er børsnoterede eller statslige aktieselskaber. Klasse C virksomheder opdeles i to grupper: Mellemstore C og store C.

For at ligge i mellemstore C, skal følgende størrelseskrav være opfyldt: Balancesum > DKK 36 mio., nettoomsætning > DKK 72 mio., antal ansatte > 50. For at ligge i store C, skal der opfyldes: Balancesum > DKK 143 mio., nettoomsætning > DKK 286 mio., antal ansatte > 250.
Klasse D
De virksomheder der hører under klasse D, omfatter børsnoterede selskaber og statslige aktieselskaber. Der er ingen størrelseskrav til disse. Grunden til at man placerer virksomhederne i disse klasser, er fordi de skal følge nogle forskellige krav til aflæggelse af årsregnskabet.

Klasse A virksomheder skal følge nogle grundlæggende krav, mens klasse B skal følge klasse A’s krav samt nogle supplerende krav for klasse B, etc. Dvs. klasse D er dem der har de ”skrappeste” regler at overholde.


Skriv et svar til: regnskabsklasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.