Fysik

Fjederkonstant

30. april 2013 af MBaza (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg fjederkonstanten, hvis jeg har omega og massen?

 

ω=√(k/m)

ω=7,799

m=100 g 

 

Jeg har prøvet, men jeg synes ikke, at enhederne giver mening? Da jeg får enheden kg/s^2, hvilket ikke er fjerderkonstantens enhed 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Jeg følger lige med her, men så vidt jeg kan se i mine notater, kan enheden godt være kg/s^2 (på en eller anden måde)

Jeg har skrevet: [k] N/m = kg*m/m*s^2  = kg/s^2


Svar #2
30. april 2013 af MBaza (Slettet)

Tusinde tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af mathon

 

             ω2 = k / m

             k = m • ω2 = (0,100 kg) • (7,799 s-1)2 = 6,082 kg/s2  = 6,082 (kg·m/s2) / m = 6,082 N/m


Skriv et svar til: Fjederkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.