Matematik

Trigonometri- cosinusrelationer

30. april 2013 af mary94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Jeg sidder med følgende opgave, og ved jeg skal bruge en af cosinusrelationerne men hvilken ? 

 

- I en bestemt type af trekanter ABC er |AC|=12 og vinklen C=25 grader. 

a) Bestem |AB| og arealet af trekant ABC, når |BC|=10. 

b) Bestem |BC| og vinkel B, når arealet af trekant ABC er 15. 

 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Man kender to sider og den mellemliggende vinkel. Benyt en cosinusrelation til et beregne |AB|. Benyt en standardformel til beregning af arealet.

b) Regn den anden vej fra arealet og bestem |BC|. Benyt sinusrelationerne til bestemmelse af vinkel B.


Svar #2
30. april 2013 af mary94 (Slettet)

er det denne her formel jeg skal bruge i a) ? 

a^2+b^2
_______   = Cos
2*a*b

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kender b, a og vinkel C. Man skal bestemme c af formlen (cosinusrelationen)

c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)


Skriv et svar til: Trigonometri- cosinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.