Matematik

Linære vækst

05. maj 2013 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: C-niveau

HAr en lille spørgsmål angående linære vækst. 

Givet punkter S ( 2,3) og P (5,9 ) 

a) Bestem forskriften for den lineære funktion f, hvis graf går igennem. 

Det har jeg gjordt og har så fået  y=2x - 1

Så kommer det svære ( synes jeg )

jeg skal undersøge om punktet R(10,20 ) ligger på linjen.??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt punktets x-koordinat i forskriften. Hvis den beregnede y-koordinat er lig med punktets y-koordinat, ligger punktet på linien, ellers ikke.

NB! "Linær" --> "Lineær". 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

Jeg kan se at punktet R (10,20) ikke passer til din forskrift.  jeg kan også se at din forskrift er rigtigt:D


Svar #3
05. maj 2013 af lotteBrita (Slettet)

Vil du beskrive det lidt nemmere? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man undersøger, om et forelagt punkt ligger på en bestemt linie, ved at undersøge, om punktets koordinatsæt tilfredsstiller linien ligning.

Punktet R(10;20) har x-koordinatet x = 10 . Man indsætter x = 10 i liniens forskrift og finder derved y-koordinaten for det punkt på linien, hvis x-koordinat er lig med 10. Hvis denne y-koordinat er lig med y-koordinaten for punktet R, ligger punktet R på linien, ellers ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

Punktet R ligger på linjen f(x) = 2x - 1, såfremt at 2 · 10 - 1 = 20.

   


Skriv et svar til: Linære vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.