Matematik

Andengradspolynomier - hjælp!!!!

07. maj 2013 af Khan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Nogen der kan hjælpe mig? :)

Bestem c så andengradspolynomiet p(x) = x^2 − 5x + c har netop en rod.

Tusind tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk diskriminanten d ved c og bestem c, så d = 0 .


Svar #2
07. maj 2013 af Khan123 (Slettet)

Vil det så se sådan ud: 

d=b^2 - 4ac

d=25-4c

0=25-4c

-25=-4c

-25/-4=c

Det ser bare ikke særlig rigtigt ud :\


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2013 af Yang (Slettet)

Diskriminanten d=0, når andengradspolynomiet har en rod/en løsning.

d=b2-4ac ⇒ 0=(-5)2-(4*1*c) ⇔ 0=25-4c⇔ 4c=25 ⇔ c=25/4=6,25


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fremgangsmåden er helt korrekt. Du skal så bare regne færdig.


Svar #5
07. maj 2013 af Khan123 (Slettet)

Ejjj tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier - hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.