Matematik

Fordobling og halvringskonstant.

07. maj 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har formlerne for at finde fordobling og halveringskonstanterne, men jeg ved ikke om det er de rigtige.

 

Fordoblingskonstant: T2 = x2-x1 = ln(2)/ln(a)

Halveringskonstant: T½ = x2-x1 = ln(½)/ln(a)

er det rigtigt? Jeg forstår ikke hvorfor der er to lighedstegn, og jeg forstår ikke hvordan jeg bruger dem, så måske er der noget galt? Man skal jo først minusse 2x med 1x men så skal man jo ikke mere med dem, så hvorfor skal man så overhovedet gøre det? 

 

Håber i forstår hvad jeg mener.

Mvh Mai.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formlerne er korrekte. Der står x2 - x1 for at minde om, at fordoblingskonstanten, hhv. halveringskonstanten, er den forskel i x-koordinater, der fordobler, hhv. halverer, funktionsværdien.


Svar #2
08. maj 2013 af Vaksersød (Slettet)

Okay, mange tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af mathon


Forvirringen skyldes måske
brugen af T2 og T½, som er
forkerte i sammenhængen

                                                              f(x) = y = b • ax

hvor y er en funktion af x
og t slet ikke
forekommer
men
                                                              f(x + X2) = 2 • f(x)                    a > 1
                                      og
                                                              f(x + X½) = (1/2) • f(x)             0 < a < 1
 

som måske skyldes
"afsmitningen"
fra fysikken
med betegnelserne fordoblings- og halveringstid.

 

              

 


Skriv et svar til: Fordobling og halvringskonstant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.