Matematik

2.gradsligning

08. maj 2013 af mehmether (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Hvordan finder man koefficienten c i en andengradsligning, hvis man kender a = 1 og b = 2 og får oplyst at 3 er rod i den?

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så ved man, at f(3) = 0 . Forskriften er f(x) = x2 + 2x + c . Indsæt x = 3 sammen med f(3) = 0 , der da giver c.


Svar #2
09. maj 2013 af mehmether (Slettet)

Jeg har fået c til -15, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
09. maj 2013 af mehmether (Slettet)

Mange tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.