Matematik

g(x)= ⎪f(x)⎪ HJÆLP

10. maj 2013 af laurajakobsen28 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave, hvor funktionen g er givet ved g(x)=?f(x). Hvad skal det betyde? Jeg har fået opgivet grafen for f(x) som er 1x+2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)

g(x)=?f(x)

hvad betyder det spørgsmålstegn?

Det ville være rart med hele den oprindelige opgavetekst


Svar #2
10. maj 2013 af laurajakobsen28 (Slettet)

Åh, den har åbenbart ikke tegnet.. Men ligesom i overskriften I f(x) I. Jeg vedhæfter her billedet af opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Tja det blev det ikke mindre forvirret af.

| f(x)| er den nomeriske værdi a f(x)

i opgaven står g(x) = 1/( f(x) ) de 2 udtryk har intet med hinanden at gøre.

----------------------------------

f(x)=x+2

g(x)=1 / f(x)

g(x) = 1/x+2

lav en serie støttepunkter, som foreslået i opgaven


Svar #4
10. maj 2013 af laurajakobsen28 (Slettet)

Må sige, at det kører for mig.. Har uploadet det forkerte billede! BEKLAGER! Det nye har jeg uploadet med dette opslag!


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)

OK, så var det første du skrev altså det rigtige

f(x)=x+2

g(x)=|f(x)|

f(x)=0 for 0=x+2 ⇒ x=-2

---

f(x)>0 når 0>x+2 ⇒ x<-2

når f(x)>0 er g(x)=|f(x)| =f(x) =x+2

---

f(x)<0 når 0<x+2 ⇒ x>-2

når f(x)<0 er g(x) =|f(x) = - f(x) =-x-2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den viste rette linie, grafen for funktionen f(x), har hældningskoefficient -1 og har forskriften

f(x) = -x +2

Man ser, at f(x) = 0 ⇒ x = 2 (i overensstemmelse med grafen), og at f(x) ≥ 0 for x ≤ 2.

Derfor er, med g(x) = |f(x)|,

g(x) = -x +2 , for x ≤ 2 , og

g(x) = x - 2 , for x > 2 .

Den del af grafen for f(x), der ligger under x-aksen, spejles i x-aksen.


Svar #7
10. maj 2013 af laurajakobsen28 (Slettet)

Vil det så sige, at f(x) skal spejles i det nye koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Grafen for g(x) = |f(x)| fremgår af grafen for f(x) ved spejling i x-aksen af den del af grafen for f(x), der ligger under x-aksen, som anført i #6.


Svar #9
10. maj 2013 af laurajakobsen28 (Slettet)

Tror ikke helt jeg er med, men må prøve mig lidt frem! Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Forskriften for g(x) er den samme som forskriften for f(x), for x ≤ 2 . For x > 2 gælder der, at g(x) = - f(x) .


Svar #11
10. maj 2013 af laurajakobsen28 (Slettet)

Kan det passe at g(x)=1x-2? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Forskriften for g(x) er allerede givet i detaljer i #6:

              -x +2 , for x ≤ 2
g(x) =
               x - 2 , for x > 2


Svar #13
10. maj 2013 af laurajakobsen28 (Slettet)

Super, tak for hjælpen endnu en gang


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#6

Jeg har brugt den funktion der blev oplyst i #0 uden at lægge mærke til at heller ikke den svarede til det der stod i opgaven.

Surt, når man skal starte med så forvirrede oplysninger.

Fint du fik rettet det.


Skriv et svar til: g(x)= ⎪f(x)⎪ HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.