Matematik

Potensligninger

10. maj 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ....Jeg skal snart til eksamen i matematik og jeg er meget nervøs.Jeg vil blive rigtig glad hvis der er en derude som kan hjælpe mig med denne potensligning: 7= 5*x^2  eller  måske skrives det sådan. 7= 5 *x opløftet i 2. Håber der er en som vil hjælpe.  På forhånd mange tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)

7=5x2   deler med 5 på begge sider

              uddrager kvadratroden på begge sider, husk at der er både en positiv og en negativ løsning


Svar #2
10. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Bliver x så 1,183???.... Tak for hjælpen vældig pænt af dig. Jeg har endnu endu en ligning:) Hvordan regner man  3* ¨x¨^-1.2= 50??? Jeg tror ikke jeg har lært fidussen helt endnu nemmelig 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2013 af mathon

 

                         3 x-1,2 =  50

                         x-1,2 = (50/3)

                         x = (50/3)-(1/1,2)


Skriv et svar til: Potensligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.