Matematik

Potenser

12. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Jeg har forsøgt at løse denne opgave:

En rektangel har højden a og bredde a+b.

Beregn omkreds: 2a+2ab - er dette svar korrekt?

Beregn areal: a+ab - er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af mathon

 

     omkreds: 2a + 2•(a + b) = 2a + (2a + 2b) = 2a + 2a +  2b = 4a + 2b


Svar #2
12. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Er arealet så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

(a+b) + a +(a+b) + a = ?

--------------------------------

Arealet er langside gange bredside

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af mathon

 

   areal: a (a + b) = a2 + ab


Svar #5
12. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Hvis jeg har et rektangel med højden 2a og sidelængden b og en retvinklet trekant med sidelængden 2b og højden 2 a.

Kan jeg så ikke regne det ud således: kvadrat 2a+b=2ab.

Trekant 2b*2a:2=2ab.

2ab+2ab. Er det rigtigt(det er hvad jeg lærte i undervisningen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 5

Regne HVAD ud?

;-)


Svar #7
12. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Arealet af hvad jeg beskrev i #5. Jeg får det til 2ab + 2ab =4ab.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 5 og # 7

Altså -

Du har et rektangel med siderne 2a og b ("højden" i et rektangel er jo det samme som en af sidelængderne)

Men hvad er det så for et "kvadrat", der pludselig optræder ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2013 af 123434 (Slettet)

En rektangel har højden a og bredde a+b.

Et rektangel har 2 højder og 2 bredder

2a+2(a+b)=2a+2a+2b=4a+2b

Beregn areal: a+ab - er det rigtigt?

areal:h*b

Højden=a og bredde=a+b

a*(a+b)=a^2+ab

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er svært at hjælpe dig, når vi ikke kan få at vide, hvilket "kvadrat" der er tale om


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.