Matematik

mat aflevering

13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

For en bold der kastes lodret op,gælder, at den befinder sig h(t) meter over jordoverfladen t sekunder efter, at kastet er udført, hvor

 

ht=18.0t-4.91t2

a) Bestem boldens største højde.

Forstår simpelhelt ikke hvordan jeg skal finde boldens højde??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af peter lind

Løs ligningen h'(t) = 0


Svar #2
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

differentiere udtrykket for h(t) mht. t. for at finde efter hvilken tid bolden holder op med at bevæge sig opad.
 

dh/dt=18-9,82*t
 

dette udtryk sættes til nul, for det er her bolden vender. Dvs. ikke mere bevæger sig opad men nu vil nedad.
 

Du får så t=18/9,82=1,833.
 

og herefter boldens største højde til
 

h(1,833)=18*1,833-4,91*(1,833)^2
 

h(1,833)=16.497 m

here you go
 


Svar #4
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

MANGE TAK!


Skriv et svar til: mat aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.