Matematik

Notation

14. maj 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Er det korrekt at sige, at funktionen for en lineær sammenhæng er givet ved y=ax+b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af PeterValberg

ja [ LINK ]

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. maj 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Jeg har læst, at ".Den lineære funktion y = 3,9x – 12 kan således skrives f(x) = 3,9x – 12.", og det jeg grubler om er, at man da ikke kan kalde y=3,9x-12 for en funktion. Eller hvad?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2013 af PeterValberg

Det er mere korrekt at skrive f(x) = ax + b når man snakker om en lineær funktion (af x)

Hvis du skriver y = ax + b vil det være mere korrekt at omtale det som en lineær sammenhæng mellem x og y

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
14. maj 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Ok. Tak for afklaringen :-) 

Kan du evt. forklare mig forskellen på en lineær funktion og en lineær sammenhæng? Jeg har læst lidt her på studieportalen, men jeg forstår det ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2013 af PeterValberg

Dybest set er det vel et spørgsmål om sprogbrug, - for det er jo i princippet det samme.
Nogen gange kan du se følgende notation:

y = f(x) = ax +b 

som tydeliggør, at den lineære sammenhæng mellem x og y er en funktion i x.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.