Matematik

Integralregning?

14. maj 2013 af la87 (Slettet)

Er der nogle, der kan vise mig ved udregning, hvordan man løser følgende opgave: To funktioner f og g er bestemt ved:  f(x)= -x^3+x^2+kx+3 og g(x)= x^2+3 hvor k er et positivt tal. Graferne for f og g afgrænser for x ≤ 0 et
område M, der har et areal, og for x ≥ 0 et andet
område N, der har et areal.
a) Gør rede for, at de to områder M og N har
samme areal for alle værdier af k. Håber, der er nogle, der kan hjælpe.                                                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Vælg en værdi for k og tegn f(x) og g(x) i et koordinatsystem.

skriv udtrykket for arealet af M (der kommer et k i udtrykket)

skriv udtrykket for arealet af N


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2013 af PeterValberg

Umiddelbart skulle jeg mene, at du skal:

Bestemme skæringspunkterne mellem graferne for f og g
 - det skulle gerne være:

x = -√k   ∨   x = 0   ∨   x = √k      , hvor k ≥ 0 (du kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal)

Begge grafer går gennem punktet (0,3) og det er givet, at M og N har samme areal.
For M's vedkommende (beliggende i tredje kvadrant) er g(x) > f(x) i intervallet: -√k < x < 0
For N's vedkommende (beliggende i første kvadrant) er f(x) > g(x) i intervallet: 0 < x < √k

Så hvis integralet:

så er M = N for alle k > 0

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. maj 2013 af la87 (Slettet)

Hvordan løser I f(x)=g(x) på TI-89. Jeg får ikke:
x=-kvadratrodk, x=0, x=kvadratrodk

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2013 af mette48 (Slettet)

-x^3+x^2+kx+3= x^2+3 du bliver nok nød til at løse ligningen i hånden, da den indeholder k

træk x2+3 fra på begge sider

sæt x uden for parentes og brug derefter 0-regelen

du har nu fundet de grænser du skal bruge i arealformelen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#2 det er ikke givet at M og N har samme areal. det er netop det man skal vise i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2013 af PeterValberg

#5 Nej, det er helt korrekt, jeg har vist været lidt på forkant der :-)
#0 slet følgende i mit tidligere indlæg.

.......... og det er givet, at M og N har samme areal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Integralregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.