Debat

Marketing

15. oktober 2005 af malikz (Slettet)
Hej..

Er der nogen herinde der vil se lidt på den her hjemmeside http://www.mylexxus.com og fortælle mig om der pyramidespil i det? ligesom Amway?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Det er så meget pyramidespil er jeg sikker på. Efter nogle testimonials, kan man vist fastslå at de "er glade for at hjælpe andre igang med samme koncept, og hjælpe dem med at tjene xxxx mere om dagen". Pyramide spil.

Også den måde det hele er formuleret på som en stor lykke, uden risiko for store tab. Et økonomisk paradis for naive folk.

Det er min opfattelse af det. hold dig fra det og arbejd på almindelig vis. Det ved man hvad er!

Svar #2
15. oktober 2005 af malikz (Slettet)

Ok har nemlig været til 3 møder nu, og har tænkt mig at melde mig ind..

kort information:

guld kunde 13 000 kr = produkter

sølv kunde 4000 kr = produkter

han sagde at hvis jeg fandt 2 kunder på 1 måned i et års tid havde jeg tjent 100 000 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

ja det kunne jeg læse mig til. Men der er flere mærkelige ting synes jeg. Under testimonials, skriver Ken Dunn (efter min mening sikkert falsk) en masse om at han optræppede ulovlige pyramidespil, men efter at have stiftet familie, og ikke ville løbe nogen risiko meldte hans sig ind i Lexxus, som han havde været MEGET skeptisk over for. Men nu råder han alle til at melde sig ind. Bemærk: han siger ikke at det IKKE er et pyramidespil, men at han var skeptisk, hvilket han ikke burde være, da det hele bare er fantastisk

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Og her kommer så min punchline, citeret fra http://www.lexxusinternational.com/EN/oppoverview.asp?secureID=&country=UK :

"THREE steps to start:
• Enroll your RBC with a $100 Business Builder Pack
• Activate your RBC with your initial product order of $120 to $1,250
• Sponsor two people who do the same

THREE ways to earn:
• Retail - Buy at wholesale and sell at retail
• Direct Bonus - Earn 10% from product purchases made within your personal team
• Cycle Commissions - Based on your sales and your entire team's worldwide sales"

Bemærk de to sidste i begge afsnit. "sponser two people who do the same" og "...And your ENTIRE team's worldwide sales"... your entire team? = dine pyramidiske undersåtter er hvad jeg læse det som...

så jeg vil stadig mene der er tale om pyramidespil

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Men hvis du er sikker på at du vil ind i det, pyramidespil eller ej, så god fornøjelse med det og held og lykke. :]

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

fandt lige følgende side, der definerer pyramidespil:
http://www.forbrug.dk/oss/10013/

Et pyramidespil er bygget op efter en pyramide-struktur, hvor:

- deltagelse kræver indskud af penge eller andre økonomiske værdier,

-deltagerne stilles mulighed for økonomisk gevinst i udsigt og

-en sådan gevinst hovedsagelig hidrører fra indskud fra nye deltagere, der efterfølgende indtræder i arrangementet.

Det afgørende er, om aktiviteten i pyramiden hovedsagelig består i at hverve nye medlemmer med henblik på at opnå indskud fra disse.
---
Det er lige præcis disse 3 punkter, der indirekte bliver præssenteret på lexxus' hjemmeside:
-du skal indskude penge for at være med (købe adgang til "back-office" etc)
-Du før en (sikker) økonomisk gevinst (bonusser) efter x antal solgte "produkter".
- Du skal "sponsorere" 2 andre personers RBC for at være med (at hjælpe til med at øge mængden af medlemmer).

Atlså - alle punkter for definition af pyramidespil bliver opfyldt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2005 af Roman Garcia (Slettet)

Du kan se reglerne for, hvad der karakteriseres som et pyramidespil i loven om offentlige indsamlinger og pyramidespil. På dit bibliotek har de en karnov, hvor du kan slå det op.
De betingelser, som Vange har opremset er korrekte, og er fra § 5a i loven.
Man kan ydermere se strafferammen for at overtræde reglerne vedrørende pyramidespil. Det kunne jo være rart at vide, før man begynder på noget, der ligner et pyramidespil.
Umiddelbart vil jeg sige, at det virker som et pyramidespil. Man skal betale et startgebyr, man bliver stillet store gevinster i udsigt, og de penge man tjener, kommer fra folk man selv hverver. Dog skal det siges, at det ofte er meget besværligt at bevise, om et system er et pyramidespil. Derfor bliver der kørt meget få sager vedrørende disse spil, og derfor vil jeg anse risikoen for at blive snuppet for meget lille.
Generelt kan det siges om Multi Level Marketing, at det ofte er på kant med loven. Sædvanligvis skal man hverve venner og familie, og der bliver lovet store gevinster for at tiltrække medlemmer. Det er i strid med god markedsføringsskik og derfor i strid med markedsføringsloven. Dog er der store bevismæssige problemer, så næsten ingen private bliver dømt på baggrund af overtrædelser af markedsføringsloven.
Mit råd er gå ind i det, hvis du tror, at der kan tjenes gode penge, og din moral ikke hindre dig.
At tjene gode penge ved disse arrangementer, kan dog også vise sig svært, da mange ikke har en særlig stor tiltro til disse selskaber.


Skriv et svar til: Marketing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.