Matematik

Gangestykke?!

15. maj 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er virkelig forvirret lige nu. Jeg ved godt, det er et latterligt nemt gangestykke, 45 • 39, men jeg er virkelig forvirret af den.

 

Min metode er:

4 • 3 = 12. Og så to nuller, så det bliver 1200.

5 • 9 = 45. Et nul bagpå = 450.

1200 + 450 = 1650. Og den rigtige løsning er 1755.

Nogen der kan forklare mig, hvad jeg gør galt?

Tak, på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af SuneChr

Vi kan omskrive  45·39  til

(4·101 + 5·100)·(3·101 + 9·100)

=  4·3·102 + 4·9·101 + 5·3·101 + 5·9·100


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2013 af Angsumalin (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=DKRdSvALi7E   

 

Den her link kan måske hjælp dig 


Svar #3
15. maj 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1


Vi kan omskrive  45·39  til

(4·101 + 5·100)·(3·101 + 9·100)

=  4·3·102 + 4·9·101 + 5·3·101 + 5·9·100

 

Det forvirrede mig endnu mere.. Men tak, fordi du gad at svare og bruge din tid :)

Angsumalin: Mange tak! Kigger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2013 af PeterValberg

Eller denne metode: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Gangestykke?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.