Matematik
Konvergensen
Jeg skal undersøge som en række konvergerer el. divergerer. Rækken n=0∑∞ 2/√(2+n) konvergerer fordi
an = 2/√(2+n) = {2/√(n)} / {√(2+n)/√(n)} = √(4/n)/√((2/n) + 1) → 0 for n → ∞. Men ifølge Wolfram Alpha siger, at den divergerer. Det kan jeg ikke se hvorfor. (Jeg vil kun bruge grænseværdien frem for andre slags former for kriterium såsom integraltesten).
Svar #1
16. maj 2013 af peter lind
Det er ikke nok at an går mod 0, så derfor holder dit argument ikke. Det vides at ∑1/n ikke er konvergent og da an> 1/n for et passende stort n kan rækken ikek være konvergent
Skriv et svar til: Konvergensen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
