Matematik

Lokale Ekstremaer...

16. oktober 2005 af Poler (Slettet)
Jeg har funktionen:

f(x)= -x^3-3x^2+4

...og skal finde lokale ekstremaer, så jeg differentirer funktionen til:

f`(x)= -3x^2-6x

...men hvad skal jeg så gøre derfra for at finde de lokale ekstremaer???...

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Løse ligningen f'(x) = 0.

Svar #2
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#1 Jaah... det var også min første tanke... men.. hvordan finder jeg så d??.. der er jo ikke noget c led i ligningen....
Skal jeg så bare løse den på den her måde:

d=6^2-4*(-3)*0
d=36

Kan jeg det???

Svar #3
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

Hmmm... hva sir i til at jeg måske løste funktionen som en 3.gradsligning for at finde de lokale ekstremaer?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2005 af allan_sim

#2.
Ja.
Alternativt kan du sætte x uden for parentes og benytte nulreglen.

-3x^2-6x=0 <=> x(-3x-6)=0

#3.
Hvis du mener at løse f(x)=0, så hjælper det intet, idet du så finder skæringerne med x-aksen og ikke de lokale ekstrema.

Svar #5
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#4 okay... er det så rigtigt at de lokale ekstrema er 0 og 2??... Det er hvad der kommer ud at 2. gradsligningen...

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2005 af MaHvi (Slettet)

#5 Hvis du lige sætter et minus foran 2-tallet har du fat i de rigtige lokale ekstrema, nemlig x=-2 V x=0

Svar #7
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#5 Ja... præcis!... har også prøvet at tegne den.... og det passer med 0 og
-2...
Men jeg kan bare ikke få det -2 frem på nogen måde!!....
Meget irriterende... hehe..

Svar #8
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

For..

x = (-6+-sqrt(36))/(2*(-3))

..kan da kun blive x=0 v. x=2 ikk??...

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2005 af allan_sim

#8.
Løsningsformlen er givet ved

x = (-b+-sqrt(d))/(2a)

I dit tilfælde er b=-6, så -b=6.

Svar #10
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#9 Forsatan da... det var en elementer smutter.... tak.. ;)

Skriv et svar til: Lokale Ekstremaer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.