Matematik
Analytisk geometri
16. oktober 2005 af
MissyE (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave?
Hvilke af disse linier er paralelle/ortogonale?
l: 4x-2y+1=0
m: 3x+y+1=0
n: -4x+3y+1=0
Har isoleret y, og regnet skalarproduktet ud, for at finde ud af om de er ortogonale. Men jeg tvivler lidt på mine egne udregninger, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe.. :)
Hvilke af disse linier er paralelle/ortogonale?
l: 4x-2y+1=0
m: 3x+y+1=0
n: -4x+3y+1=0
Har isoleret y, og regnet skalarproduktet ud, for at finde ud af om de er ortogonale. Men jeg tvivler lidt på mine egne udregninger, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe.. :)
Svar #1
16. oktober 2005 af iB (Slettet)
Når du har en linie på formen y=ax+b, kan du bruge at a=tan(v), hvor v er vinklen med 1. aksen, til selv at kontrolere dine resultater
Svar #2
16. oktober 2005 af fixer (Slettet)
#1 Det er lidt af en omvej.
#0 Der er mange måder at løse denne opgave på. Du har selv fat i een af dem.
Du har allerede omskrevet alle tre liniers ligning på formen
y = ax+b
Konstanten a er liniens hældning. Der gælder
a) To rette linier i planen er parallelle hvis og kun hvis de har samme hældning. De kan i så fald evt være sammenfaldende.
b) To linier i planen er ortogonale hvis og kun hvis produktet af deres hældninger er -1.
Du vil med det samme se, at hverken (a) eller (b) er opfyldt for nogen kombination af linierne l,m,n.
#0 Der er mange måder at løse denne opgave på. Du har selv fat i een af dem.
Du har allerede omskrevet alle tre liniers ligning på formen
y = ax+b
Konstanten a er liniens hældning. Der gælder
a) To rette linier i planen er parallelle hvis og kun hvis de har samme hældning. De kan i så fald evt være sammenfaldende.
b) To linier i planen er ortogonale hvis og kun hvis produktet af deres hældninger er -1.
Du vil med det samme se, at hverken (a) eller (b) er opfyldt for nogen kombination af linierne l,m,n.
Skriv et svar til: Analytisk geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
