Matematik

cosinus (hvad gør jeg forkert? )

18. maj 2013 af swampendk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

C°=Cos^(-1) (6,67^2+4^2-8^2)/(2*6,67*4))   - skulle meget gerne give 102,668

men jeg får 86,25 når jeg prøver at udregne det win lommeregner og excel?

 

a=4

c=8

B=50°

Synes det er noget værre bøvl sin og cos, bruger normalt maple 16, men lige til trogometri synes jeg ikke det er så smart...
Har dog set nogle brug with(Trig) og det virker supernemt når man skal udregne cos og sin, men den pakke har jeg ikke. Er der en der ved hvor jeg kan finde den henne?

 

 

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af lglgmama (Slettet)

Jeg får vinkel c til 100.5 o

Link: http://regneregler.dk/trekant.jsp?calc_id=59&va=&a=4&vb=50&b=&vc=&c=8


Svar #2
18. maj 2013 af swampendk (Slettet)

Tak for linket :) Nu forstår jeg lidt bedre

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man beregner først siden b ved at benytte en cosinusrelation

        b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B) = 38,86159

        b = 6,233907

Derefter benytter man sinusrelationerne til at beregne vinkel A

        sin(A) = a/b · sin(B) = 4/6,233907 ·sin(50º) = 0,491534 ,

         A = sin-1(0,491534) = 29,44º

hvor man her benytter, at a < b , hvorfor vinkel A er mindre end vinkel B, og vinkel A er derfor spids. Endelig har man så

         C = 180º - B - A = 100,56º


Skriv et svar til: cosinus (hvad gør jeg forkert? )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.