Matematik

Isolering!

21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Hvor jeg isolerer jeg følgende 

Ølmax=Vcylinder+1/3*π*(D/2)^2*tan(v)*b 

hvis en gad og hjælpe og ville isolere den ud, så jeg forstår :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at præcisere, hvad det er, der skal isoleres.


Svar #2
21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

v


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Træk Vcylinder fra på hver side, og divider så med   (π/3)·(D/2)2·b   på hver side . Tag til sidst Arctan() på hver side.


Svar #4
21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahhh, tak, men gør man altid sådan ved Tan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man kender tan til en størrelse, finder man størrelsen selv ved at benytte tan-1() eller Arctan() .

Hvis y = tan(x) , er x = tan-1(y) = Arctan(y) .


Svar #6
21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, men min math cad gider ikke at regne det ud, men vil gerne hvis jeg sætter (D/2)^3 o.o fml


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er da ikke noget, man behøver CAS-værktøj til. Men iøvrigt udfører dit program kun, hvad du giver det besked på at gøre.


Svar #8
21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Det er en opgave jeg har bare givet dig nogle symboler :) 


Svar #9
21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Ølmax = 2.600 liter

V.Cylinder = 2100 liter eller noget derved 

Og diameter er 1500 mm , ved ikke hvorfor ..


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så kan man beregne b·tan(v) ud fra de oplyste tal.


Svar #11
21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Kender ikke v 


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, men man kan jo netop beregne b·tan(v) ud fra det, du har oplyst.


Svar #13
21. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, kunne du skrive formlen, så jeg forstår bare lidt? :) UPS R er det samme som B så er det derfor jeg kan sige D^3 TAK! :D


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg formoder, at det du kalder B nu er det samme som du kaldte b ovenfor. Og B er lig med R som formodentlig er lig med D/2 ? Så den oprindelige formel er

Ølmax = Vcylinder + (π/3)·R3·tan(v)

hvoraf

tan(v) = (Ølmax - Vcylinder)·(3/(πR3))


Skriv et svar til: Isolering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.