Matematik

Vertex

23. maj 2013 af niceguy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Nogen der kan finde vertexen. y=-5(x-100)^2+200

Eller f(x) 7x-1/x^2-4 hvis f(-3x)

Paa forhaand mange Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2013 af SuneChr

Mener du lokale ekstrema for henholdsvis

g(x)  =  - 5·(x - 100)2 + 200           og

skal du vel blot differentiere funktionerne? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

y = -5(x-100)^2+200 har minimum i (100,200)

f(x) = 7x-1/x^2-4  har maksimum i ( -(2/7)^(1/3) ,-4-3*(7/2)^(2/3) )   ~  (-0,658634,-10,9157)

Hvad mener du med

" hvis f(-3x) " ?

;-)
 


Skriv et svar til: Vertex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.