Matematik

Eksamensspørgsmål hjælp

24. maj 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Potens-vækst

1)Hvilken betydning har a.?

2) Hvilke betydning har b?

Hjælp. Please skriv nogle sætninger.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Potensfunktionen har forskriften

f(x) = b · xa

Prøv at beregne funktionsværdien f(1).

Se på monotoniforhold for forskellige værdier af a.

Se evt. http://regneregler.dk/potensfunktion.jsp


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2013 af Matkaj

f(x)=b*xa

f(kx)=b*(kx)a=b*xa  * ka

så når x bliver k gange større bliver f(x),  kagange større.

 

f(1)=b*1=b   så b er funktionsværdien for x=1


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.