Matematik

Rigtigt eller ej?

24. maj 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

heey alle sammen

Jeg skal lave opgave 1. Jeg har regnet den ud, men er ikke sikker på om det er rigtigt :/ 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/121210%20stx123-MAT-B-07122012.ashx

skalafaktor: 30/6 = 5 

|DE|= 10*5 =  50 

for at regne den sidste katete i ABC har jeg brugt Pythagoras sætning og har fået den til:

a= 8 

den sidste side i trekant DEF er : 

|EF|= 8*10=80 

 

Er det her rigtigt ?? :/ 

påforhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det sidste er ikke korrekt. Skalaforholdet er jo netop 5, som du selv skriver. Men til sidst ganger du med 10.


Svar #2
24. maj 2013 af nani1596 (Slettet)

nååår jo!!
 

Taaaak!! 


Skriv et svar til: Rigtigt eller ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.