Matematik

intgralregning

17. oktober 2005 af SOHK (Slettet)
hejsa, er der en der vil være sød og kigge på integralregning og hjælpe mig med de her opgaver? (jeg er desværre ikke god til at skrive matematik på com. men håber i/du kan læse opgeverne) :>

Opg.215:
-Beregn eksakt tallet:

Bestemte integral fra 5 til 0 |2x-6|dx
-------------------------------------------og Opg.217:
-Vis formlen ->
6/x^2+x-2 = 2/x-1 - 2/x+2
-Beregn derpå eksakt integralet:

Bestemte integral fra 5 til 3 6/x^2+x-2dx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2005 af Duffy

Bestemte integral fra 5 til 0 |2x-6|dx

...

Du mener formentligt


5
S|2x-6|dx
0



5
S|2x-6|dx =
0


3
S(-2x+6)dx +
0

5
S(2x-6)dx =
3



3
[-x^2+6*x] +
0

5
[x^2-6*x] = 13
3





Til den anden:

Sæt venligst nogle parenteser omkring
det der skal stå i nævnerene.



Duffy

Svar #2
18. oktober 2005 af SOHK (Slettet)

Hejsa Duffy, siger mange gange tak for den første og jo jeg mente 5s0, ved bare ikke hvordan man kan taste det ind på computeren.

Men der er ingen parenteser i den anden opgave.. sådan er opgaven skrevet ned.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2005 af allan_sim

#2.
Men i den opgavebog er der sikkert brugt brøkstreger, som gør det ud for parenteser.

Som du skriver det, skal eksempelvis 2/x+1 ifølge regnehierarkiet opfattes som (2/x)+1, men mon ikke du mener 2/(x+1)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2005 af allan_sim

#3.
Og så skulle der naturligvis stå 2/x-1, men pointen er den samme :-)

Svar #5
18. oktober 2005 af SOHK (Slettet)

-Vis formlen ->

6/(x^2+x-2) = 2/(x-1) - 2/(x+2)

-Beregn derpå eksakt integralet:

Bestemte integral fra 5 til 3 6/(x^2+x-2)dx


Svar #6
18. oktober 2005 af SOHK (Slettet)

Hehe.. kan også bare skrive: seks brøk og i nævneren står der x opløftet i 2 plus x minus to hehehe... driller.. Synes det pinligt at jeg ikke er så god til at skrive mat. på computeren.. det må i altså undskylde med... :>

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2005 af Duffy

2/(x-1) - 2/(x+2) =


2(x+2)/[(x+2)(x-1)] - 2(x-1)/[(x+2)(x-1)] =


[2(x+2) - 2(x-1)]/[(x+2)(x-1)] =



(2x+4 - 2x+2)/[(x+2)(x-1)] =



6/[(x+2)(x-1)] = ?




5
S[6/(x^2+x-2)]dx =
3


5
S[2/(x-1) - 2/(x+2)]dx =
3



5
S[2/(x-1)]dx -
3

5
S[2/(x+2)]dx = regn selv videre...
3




Duffy






Svar #8
18. oktober 2005 af SOHK (Slettet)

Jeg takker :)

Svar #9
18. oktober 2005 af SOHK (Slettet)

Den første du har regnet ud giver mening og jeg har faktisk også løst den på en anden måde. Men har set på det sidste.. den giver altså ikke mening.
skal jeg først regn det ud til en stamfunktion?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2005 af Duffy

Joh, du skal finde stamfunktion til hhv

2/(x-1) , - 2/(x+2) .


Du skulle gerne ramme et resultat der hedder

-2*ln(7)+2*ln(2)+2*ln(5) = ca 0,7133


(...og stamfunktionerne er noget med ln...)


Duffy ;-)

Skriv et svar til: intgralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.