Matematik

differential regning

27. maj 2013 af py2t7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

f(x)=x^3+x^2

Hvordan finder jeg ligningen for tangente til grafen for f i punktet p(1,f(1))?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Spontaneous-123 (Slettet)

brug formlen for tangenten, x0=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af PeterValberg

x0 = 1

Bestem f(x0)

Bestem f'(x0)

Indsæt i tangentligningen:    y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)


Svar #4
27. maj 2013 af py2t7 (Slettet)

Tusind tak. Så faldt 10 øren..


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2013 af 123434 (Slettet)

f'(x)=3x+2  f(x)=x^3+x^2     f'(1)=8  f(1)=1  y=8(x-1)   y=8x-8? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. maj 2013 af PeterValberg

#5 der er lige noget, der smutter i dine udregninger

f(x) = x3 + x2

f'(x) = 3x2 + 2x

f(1) = 13 + 12 = 2

f'(1) = 3·12 + 2·1 = 5

y = f'(1)(x - 1) + f(1) = 5(x - 1) + 2 = 5x + 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Tak for rettelsen.


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.