Matematik

Renteformlen

27. maj 2013 af Iea (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er igang med en opgave som lyder sådan:

Forklar hvordan man lægger procenter til og trækker procenter fra. Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor - og giv et eksempel på anvendelse.  Kom også ind på renteformlen.

Jeg er nogenlunde med på hvordan man lægger/trækker procenter til/fra og hvad fremskrivningsfaktoren er. Men jeg ved ikke hvad renteformlen er eller hvordan den ser ud!?

Så hvis der er nogen som kan forklare mig det, vil jeg være meget taknemmelig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Renteformlen:

Kn=K0(1+r)n

 

n er antal terminer/perioder, K0 er startbetingelsen (det du har ved n=1), 1+r er fremskrivningsfaktoren og Kn er dit resultat


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 1

Ikke helt rigtigt -

K0 er startkapitalen  ved n = 0, ikke 1

Kn er kapitalen ved den n'te termin

;-)


Svar #3
28. maj 2013 af Iea (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D

 


Skriv et svar til: Renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.