Matematik

"Uligehder"

18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)
Hej ...
Håber der er nogle der kan forklarer mig hvordan man løser følgende opgaver:

1) Løs følgende ulighed x + 5 > 2, idet det oplyses, at grundmængden er de naturlige tal N. Løsningsmængden ønsker på listeform...

2)
a) løs for k = 2 ligningen x^2 - x - k=0.

3) Løs følgende ulighed 2x + 6 > 1, idet det oplyses, at grundmængden er de hele tal Z. Løsningsmængden ønsker på listeform...

På forhånd tak
Mally boy (hehe)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

1)

x+5>2
<=>
x+5-5>2-5
<=>
x>-3

Så vi skal finde alle de naturlige tal, som er større end -3. Tænke tænke.

2)
x^2-x-2=0

...der er det vist bare at bruge løsningsformlen for andengradsligninger.

3)

Igen, isoler x og betragt uligheden og grundmængden.

Svar #2
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

#1)
For det første TAK FOR HJÆLPEN...

1) ]-3 ; $ [


2) Hvad mener du med løsningsformen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2005 af sontas (Slettet)

2) der står løsningsformlen, som du burde kunne finde i din bog.

Svar #4
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

:S jeg har ingen bog

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

#2 - det du har der er ikke listeform, men intervalform. Listeformen ville have været

L = {-3,-2,-1,0,...,inf}

MEN! Er f.eks. -3 et naturligt tal?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

For en andengradsligning på formen

ax^2+bx+c=0

er løsningerne givet ved

x=(b^2±sqrt(d))/2a

hvor d=b^2-4ac.

Svar #7
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

#5) Næhhh er det ikke kun {1,2,3,4,5,......}

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

#7: Jo.

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2005 af allan_sim

#6.
Hmm.....

Svar #10
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

#9) er det bare diskriminanten jeg skal bruyge?

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hovsa. Glem #6, vi prøver igen:

For en andengradsligning på formen

ax^2+bx+c=0

er løsningerne givet ved

x=(-b±sqrt(d))/2a

hvor d=b^2-4ac.

Svar #12
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

jeg kan ikek forstå det...


hvad er det jeg helt præcis skal?

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. oktober 2005 af sontas (Slettet)

#12 okay hvis jeg nu siger, at a = 1, b = -1 og c =-2 i dit tilfælde, kan du så se, hvordan jeg har fået det?
x^2-x-2=0

Herefter skal du finde diskriminanten, som er givet ved
d = b^2 - 4ac (dvs du skal bare sætte de tre tal ind jeg har skrevet øverst oppe). Herefter indsætter du i :

x=(-b±sqrt(d))/2a

Svar #14
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

#13) Nåhh det ved jeg jo godt, jeg skal jo bare regne det ud som en andengradsligning ...

det kunne du jo bare have sagt...hgehe

Mally Boy

Svar #15
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

#1) Løsningsmængden i opgave 3 er det ikke=

{3,4,5,6,7......}

Svar #16
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

Hvordan kan jeg være doktor når jeg er så latterlig dum?

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Prøv at sætte 1 - det mindste naturlige tal - ind i uligheden, og se om den passer.

Svar #18
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

{-2, ,1,0 , 1, 2, 3 ......}

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Næsten - de naturlige tal N kan skrives som

{1,2,3,4,5,6,7,8,9,...,inf}

Den løsning du har der ville være rigtig, hvis vi arbejdede med alle HELE tal, nu skal du bare luge ud i den så vi kun har naturlige tal tilbage.

(Af og til bliver 0 vist regnet med i de naturlige tal, men det er langt fra standard).

Svar #20
18. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)

Okai, hvad betyder inf?

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.