Matematik

Reducering

28. maj 2013 af Blueeyeswhitedragon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Det er alt for lang tid siden jeg har lavet reduceringer og jeg skal op ti eksamen imorgen:

Jeg har følgende:

(P+q)^2+2P*(p-q)

Ganger ind i parenterserne

P^2+q^2+2pq+2P*p^2+q^2-2pq

Jeg lægger dem sammen:

4p+4q, går det dobbelte produkt så ikke ud med hinanden også får man dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af PeterValberg

du laver en fejl, der hvor du ganger i den anden parentes...
de 2p skal ganges "ind på" begge led i parentesen
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. maj 2013 af Blueeyeswhitedragon (Slettet)

Vil det så sige at jeg får:

2p*P^2+q^2+2pq+2p*p^2+q^2-2pq

Ej det er virkelig lang tid siden og føler mig dum overj eg ikke kan huske det.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af PeterValberg

(p + q)2 + 2p(p - q) =
p2 + q2 + 2pq + 2p2 - 2pq = ......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. maj 2013 af Blueeyeswhitedragon (Slettet)

nåååååår lol

Er det så ikke:

P^2+q^2+2p^2

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skal reduceres færdigt, og man skal lade være med at blande store og små bogstaver sammen for den samme variabel.

p2 + 2p2 = 1p2 + 2p2 = ...


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.