Matematik

koordinsæt til toppunkt

28. maj 2013 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x2-2x-3

a=1

b=(-2)

c=(-3)

jeg finder toppunktet vha af toppunktsformlen:

T=(-b/2a).(-D/4a)

T=(-(-2)/2*1). (-16/4*1)

T=(-1,-4)
 

Hvordan finder jeg koordinatsættet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af PeterValberg

Det har du fundet :-)

koordinatsættet til toppunktet er jo:  Tp = (-1,-4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af mathon

 

                f(x) = x2 - 2x - 3

                f(x) = (x - 1)2 - 4

 


Svar #3
28. maj 2013 af marobbi1 (Slettet)

Er toppunktet (-3,-4)? Hvordan får du det til det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2013 af mathon


             f(x) har minimum for x = 1

             f(1) = -4

   toppunktet er således
                                             T = (1,-4)


Skriv et svar til: koordinsæt til toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.