Matematik

Pixelværdi og isolering.

28. maj 2013 af guzbak - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet og kæmpet med denne opgave, uden held.

Du har et kamera med fokallængde (focal length) på 60 mm og en CCD chip, der måler 8 mm x 6 mm. Det tager billeder der har størrelsen 4096x3072 pixels. Det kan antages at b=f. Du har taget et skarpt billede af et hus, der er 4 meter højt og 6 meter bredt fra en afstand af 120 meter. Hvor stor en procentdel af CCD chippens pixels indeholder ”hus-pixels” ?

Jeg har følgende formel i min bog, som jeg gerne vil bruge: b/B = g/G

hvor

b = fokallængde

B = objekt højde i billedet

g = afstand fra objekt til linse

G = den sande objekt højde

Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal stille op, så jeg havde håbet på lidt hjælp..

 

Jeg har selv forsøgt mig med først og fremmest at omregne alt til mm.

Så har jeg sagt

8/4096, for at få én pixel og ganget resultatet med højden af objektet.

Dernæst har jeg indsat i formlen og isoleret B og fundet B % af 4096x3072.

 

Jeg får dog ikke det rigtige resultat, uanset hvordan jeg vender og drejer det.... Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se på ensvinklede trekanter. Skalaforholdet er 120m / 60mm = 2000 .

Billedet af huset vil derfor måle 4m/2000 × 6m/2000 = 2mm × 3mm . Beregn så arealet af billedet af huset, og divider det med arealet af chippen.


Svar #2
28. maj 2013 af guzbak

jamen er arealet af huset så 6? Er ikke helt med :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Arealet af billedet af huset er 2mm × 3mm = 6mm2 . Arealet af chippen er 8mm × 6mm = 48mm2 . Den brøkdel af chippen, der indeholder billedet af huset er da

6mm2 / 48mm2 = 1/8 = 12,5%


Svar #4
28. maj 2013 af guzbak

Tusind tak for hjælpen! :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Pixelværdi og isolering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.