Matematik

Andengradspolynomium

29. maj 2013 af brianandersss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad vil det sige, at man skal gøre rede for nulpunkternes betydning for et andengradspolynomiums faktoropløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gør rede for, at hvis 2.-gradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c har rødderne r1 og r2, kan man skrive polynomiet på formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)


Svar #2
29. maj 2013 af brianandersss (Slettet)

Mange tak for dit svar :) - Har du et link jeg kan finde oplysninger om, hvordan dette kan bevises


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da sikkert vist i din bog.

Da r1 og r2 er rødder i 2.-gradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c , gælder der, at f(r1) = f(r2) = 0 , dvs

ar12 + br1 + c = 0 , og

ar22 + br2 + c = 0 , dvs.

a·(r12 - r22) + b·(r1 - r2) = 0 ,

dvs r1 = r2   eller    a·(r1 + r2) = -b .

Man har da

c = -ar12 -br1 = -ar12 +ar1(r1+r2) = ar1r2 .

Hermed har vi

f(x) = a·x2 -a·(r1+r2)·x +a·r1·r2 =  a·(x - r1)·(x - r2)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.